Scott Bybee

Scott Bybee

Scott Bybee je voditelj Avnet-ovih europskih Cloud i DevOps praksi. Jedan je od svjetskih pionira na DevOps području. Ima više od 15 godina iskustva rada u sistemskom dijelu razvoja pomažući organizacijama da automatizacijom povećaju učinkovitost životnog ciklusa razvoja softvera. Originalni je autor WebSphere Installation and Configuration Automation (WICA) Framework-a kojeg je kupio IBM, a koji je danas poznat kao Rational Automation Framework (RAF).

 

Opis predavanja: DevOps, maksimiziranje rezultata – pogled na koncepte i najbolje prakse

Suradnja između odjela razvoja softvera i sistem inženjera postaje sve važnija, osobito u perspektivi čestih isporuka agilnog razvoja. Nova paradigma uvodi i nove kompleksnosti i rizike koje moramo adresirati kroz DevOps. Termin DevOps postao je popularan još u 2009. godini. Iako je termin relativno nov, koncepti koji grade DevOps su puno stariji. Već dugi niz godina, Avnet mnogim organizacijama pomaže pri optimizaciji životnog ciklusa razvoja softvera i jedna je od najiskusnijih tvrtki na tom području na svjetskoj razini.

Scott Bybee će vas kroz teoriju i primjere nekoliko tvrtki detaljno upoznati s DevOps svijetom, uključujući paradigme, organizacijske promjene, najbolje prakse, najčešće greške te razne alate koji pomažu u ubrzanju organizacijskog procesa upravljanja isporukama.