Slobodan Jovanovski

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slobodan Jovanovski je dugogodišnji zaposlenik Iskratela gdje već dugo radi na raznim menadžerskim pozicijama, trenutno kao Direktor upravljanja proizvodima. Prije Iskratela radio je na Sveučilištu u Skopju i Siemensu u Munchenu. Tijekom svoje karijere u Iskratelu bavio se prodajom, logistikom, razvojem i procesima upravljanja proizvodima. S obzirom na to široko iskustvo, neko vrijeme je bio i savjetnik Upravnog odbora. Jedan od najvažnijih zadataka koje je imao u zadnje vrijeme je uvođenje Rational alata u procese Iskratela.

Opis predavanja: Implementacija IBM Rational Requirements Composera i Rational Quality Managera u Iskratel d.o.o.: case study

Što je Iskratel? Gdje smo (bili), kakvo je (bilo) stanje na području informacijske potpore upravljanju zahtjevima i automatizaciji testiranja. Zašto smo se odlučili na promjene, koji su bili ključni razlozi? Zašto smo se odlučili na uvođenje IBM Rational alata? Kako smo planirali implementaciju alata? Koje smo sumnje imali i kako smo ih razrješili? Što smo dobili implementacijom RRC-a i RQM-a? Dati ćemo vam odgovore na ta i još neka druga pitanja. Također ćemo vam prikazati koje faktore smatramo najbitnijima za uspješnu implementaciju.