Tihomir Cirkvenčić

tihomir

Kao Sales Leader za IBM Collaboration rješenja Tihomir Cirkvenčić je zadužen za razvoj i rast IBM-a u jugoistočnoj Europi, pomažući korisnicima da riješe poslovne probleme s IBM produktima na području kolaboracije. Prije zaposlenja u IBM-u 2011. godine više od desetljeća radio je na pozicijama voditelja prodaje, marketinga i drugim poslovnom rolama u privatnom sektoru i velikim korporacijama.

http://www.linkedin.com/in/tihci

Opis predavanja: Novi odnosi – #omnichannel pristup prodaji, marketingu i korisničkoj podršci

Kako obuhvatiti i upravljati s uključenošću korisnika, društvenim sentimentom i interakcijama na svim korisničkim kanalima kroz konzistentno i personalizirano iskustvo?

Na ovom predavanju naučit ćete kako tvrtke iskorištavaju najnovije tehnologije da bi sa svojim korisnicima stvorile dijalog, ne samo ostvarile transakcije. Moći ćete saznati kako IBM kombinira sveprisutnu kulturnu i poslovnu transformaciju s tehnologijom kako bi stvorio korisničko iskustvo nove generacije, dizajnirano da korisnicima pruži kvalitetno iskustvo na svim kanalima – webu, mobilnim telefonima, kioscima, fizičkim poslovnicama i drugima. Predstavljena digitalna iskustva, upravljanje marketingom i napredna analitička rješenja povećavaju vjernost korisnika i uvid u njihovo ponašanje. Više informacija o konceptima možete saznati na www.ibm.com/social ili na Twitteru @IBMSocialBizCEE.