Manuela Sailer

sailer_high

Manuela Sailer u ARS-u, konzultanskoj tvrtki i sistem integratoru s 19-godišnjim Premier Business Partner statusom, radi od 2012. godine i od samog početka savjetuje IBM-ove Enterprise korisnike o upravljanju IBM licencama. Njena su specijalnost IBM softver i usluge savjetovanja vezane za licence, trening radionice na počentim i naprednim razinama kao i savjetovanje o licencama na distribuiranim platformama (Linux, UNIX, Windows). Prije nego se pridružila ARS-u odradila je jednoipolgodišnji trening program u IBM-ovom Global Business Services odjelu u Düsseldorfu gdje se upoznala s IBM tehnologijama i izazovima u licenciranju softvera.

Manuela je diplomirala filozofofiju i računalne znanosti na Ludwigs-Maximillians sveučilištu u Munchenu 2010 godine. U slobodno vrijeme voli putovati po svijetu i bavi se hodanjem na duge pruge, osobito u sjevernoj Europi.

Opis predavanja: IBM software compliance: A case to reduce your financial risk

IBM, kao i drugi veliki proizvođači softvera, pojačava intenzitet i učestalost audit kontrola licenci, provjeravajući usklađenost licenci sa instalacijama unutar tvrtki. Pravila licenciranja IBM softvera za host i distribuirane platforme (Linux, UNIX and Windows) su vrlo kompleksna i konstantno se mijenjaju i nadopunjuju. Ova prezentacija objasniti će situaciju s kojom se susrećete kao korisnik IBM softvera te vam dati strategiju smanjivanja rizika neuspješnog audita. Naučite sve to od stručnjaka s 15 godina iskustva na tom području.